Jaarconcert 2016


Gasten van Dal Segno

Uiteraard speelt Dal Sgno zelf en is Tony's Wife weer een van de vaste waarden op het jaarconcert. Als gasten hebben we Het Klarinetchoir van de muziekschool uitgenodigd.


Het Klarinetchoir van CKBDeMaagd

Het klarinetchoir is in september 1999, onder leiding van Gerrit-Jan Verhage, van start gegaan met enkele bevlogen klarinetleerlingen van het Centrum voor de Kunsten te Bergen op Zoom. Al in het daarop volgende seizoen werden diverse optredens verzorgd, waaronder de try-out in het Markiezenhof te Bergen op Zoom en een optreden met klarinettisten van muziekvereniging “Ons Genoegen” uit Kapelle tijdens de koninginnedag 2002 te Kapelle (zld).

Ook werden er succesvolle concerten gegeven tijdens de promotieweken van de “Zeeuwse Muziekschool” in Goes. Dit optreden kreeg een vervolg in 2003 in Bergen op Zoom en Roosendaal. In februari 2006 is door het Klarinetchoir van CKBDeMaagd deelgenomen aan de klarinettendag in Zierikzee en kon het met haar negen deelnemers het publiek zeer weten te boeien met twee door haar dirigent bewerkte muziekstukken.

Het Klarinetchoir van CKBDeMaagd was de hoofdschotel tijdens het concert voor het 250ste jubileumjaar van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden en het 240ste jubileumjaar van de Vrijmetselaarsloge te Bergen op Zoom. Het “Choir” bestaat, sinds 2011, in de huidige samenstelling van tien klarinetten, waaronder een Bas-klarinet en staat nog steeds onder leiding van Gerrit-Jan Verhage.


Enkele foto's uit ons album

Tijdens het concert werden een aantal nummers van Leroy Anderon gespeeld.